Houten hanglampen

Hanglampen van hout geven een natuurlijke uitstraling, omdat ze zijn  gemaakt van natuurlijke producten. Omdat het van hout is gemaakt, zijn de meeste hanglampen licht van kleur en dat voegt een fijne lichte indruk toe aan je interieur.

...Lees meer

Hanglampen van hout geven een natuurlijke uitstraling, omdat ze zijn  gemaakt van natuurlijke producten. Omdat het van hout is gemaakt, zijn de meeste hanglampen licht van kleur en dat voegt een fijne lichte indruk toe aan je interieur.

...Lees meer
Filters
15 ProductenPagina 1 van 1

Een hanglamp van hout voor ieder interieur

Je ziet dat houten hanglampen goed staan bij andere rustige kleuren zoals grijs, wit en zwart. Hierdoor zijn de lampen goed te combineren met veel soorten interieur. Je hoeft ook niet een volledig houten interieur te hebben om een houten lamp erin te hangen. Vaak past het ook goed bij een industriële of minimalistische inrichting.

 

Welke houten hanglampen zijn populair?

Als je van een rustige, moderne of design interieur houdt, dan kan een houten hanglamp veel toevoegen.

Landelijke hanglampen met hout

In de landelijke stijl zie je vaak dat er met hout wordt gespeeld. Dit is logisch, want de landelijke stijl probeert invloeden van de natuur toe te voegen.

Ronde houten hanglampen

Zoals de naam al zegt zijn ronde houten hanglampen lampen die rond zijn. Hierdoor lijkt het alsof het licht erg parallel wordt verdeeld over de ruimte.

 

Hoe installeer je een hanglamp?

Onze hanglampen zijn aangesloten op het energienet, en deze zul je daarom met een kabel aan het net moeten verbinden. In de meeste gevallen heb je waarschijnlijk al een gat in het plafond waar stroomdraden uit komen. De hanglamp installeer je als volgt:

 1. Schakel de stroom uit van de stroomgroep waar je de lamp gaat bevestigen. Controleer dit daarna met een spanningszoeker.
 2. Bevestig de bevestigingsbeugel door de schroeven in het plafond te draaien
 3. Sluit de elektriciteitsdraden aan. Verbind de blauwe en zwarte draad van de aansluiting in het kroonsteentje met de blauwe en zwarte draad van de hanglamp. Het maakt niet uit welke van de draden waar gaat.
 4. Bevestig de hanglamp aan de bevestigingsbeugel. Dit doe je door hem vast te schroeven aan de zijkanten van de beugel.
 5. Draai alles goed vast.
 6. Doe het lampje erin. 
 7. Zet de stroom weer aan en controleer of het werkt

 

De hanglampen van hout hebben een E27 fitting

De hanglampen van hout komen exclusief lichtbron. Dit heeft als voordeel dat je zelf kan kiezen wat voor kleur en op welke lichtsterkte de LED lampen komen. Voor deze lamp heb je een E27 lamp nodig. Je kunt kiezen voor:

 • Dimbare E27 lampen: bij deze lampen kan je de lichtintensiteit aanpassen met een dimmer (niet meegeleverd).
 • Dim-to-warm E27 lampen: de lichtkleur van deze lampen is 2200K (kaarslicht, 'extra' warm wit) als ze gedimd zijn en 2700K (warm wit) als ze niet gedimd zijn. 
 • 3-staps dimbare E27 lampen: deze lampen hebben 3 lichtintensiteiten en kun je dimmen door meerdere keren op de aan/uitknop te drukken (je hebt dus geen dimmer nodig).
 • Wifi E27 lampen: een slimme lamp die je kunt bedienen met je smartphone voor elke gewenste kleur en intensiteit. Zo maak je van je buitenlamp een slimme buitenlamp.

Of neem een kijkje bij ons overzicht van alle E27 lampen.