Hanglampen glas

Een hanglamp van glas is een goede keuze als je wilt gaan voor een mooie doorzichtige lamp. Omdat je door het glas heen kunt kijken, kun je de LED lampen goed zien die je in de fitting hebt gestopt. Als je mooie filament lampjes hebt, is een glazen lamp dus een goed idee.

...Lees meer

Een hanglamp van glas is een goede keuze als je wilt gaan voor een mooie doorzichtige lamp. Omdat je door het glas heen kunt kijken, kun je de LED lampen goed zien die je in de fitting hebt gestopt. Als je mooie filament lampjes hebt, is een glazen lamp dus een goed idee.

...Lees meer
Filters
112 ProductenPagina 1 van 5
1-lichts hanglamp Anne
1-lichts hanglamp Anne
  €45,95
  Hanglamp 4-lichts - Livia
  Hanglamp 4-lichts - Livia
   €139,95

   Een hanglamp van glas voor ieder interieur

   Er zijn verschillende soorten glazen hanglampen. We hebben gekozen voor een strak assortiment met de meest populaire lampen. Afhankelijk van de stijl zal de lamp er goed uitzien in een industrieel, modern of zelfs landelijk interieur.

    

   Welke glazen hanglampen zijn populair?

   De onderstaande hanglampen zijn het meest populair. Neem een kijkje en zie welke het meeste past bij jouw interieur. Er kan een beetje overlap zitten tussen de verschillende stijlen, dus het beste is om te kijken bij de producten zelf. 

   Vintage hanglampen van glas

   Vintage hanglampen zijn klassieke hanglampen met een modern vlaagje. Dat betekent dat ze goed passen in oudere, maar ook in moderne interieuren. Afhankelijk van het model, kun je kiezen voor lampen met een volledig doorzichtige kap, waardoor ze over de hele kamer licht geven. En andere lampen hebben een specifieke invalshoek, waardoor het licht niet alle kanten op wordt gestuurd.

   Art-decohanglamp van glas 

   Art-deco is een stijl die van oorsprong tussen de jaren 1920 en 1938 is gekomen. Deze lampen hebben wat weg van de vintage lampen, maar zijn toch goed te herkennen. Als je op zoek bent naar een hanglamp voor een iets ouder interieur, dan is een art-decohanglampen van glas een goed idee.

   Design hanglampen van glas

   Glazen design hanglampen zijn hanglampen met een specifiek design. Hierdoor trekken ze erg de aandacht als je hen in een ruimte hangt. Dit betekent dat ze niet zomaar in elke interieurstijl passen. Maar als je op zoek bent naar een echte aandachtstrekker, dan is het een goed idee om te kiezen voor deze stijl lampen.

    

   Hoe installeer je een hanglamp?

   Onze hanglampen zijn aangesloten op het energienet, en deze zul je daarom met een kabel aan het net moeten verbinden. In de meeste gevallen heb je waarschijnlijk al een gat in het plafond waar stroomdraden uit komen. De hanglamp installeer je als volgt:

   1. Schakel de stroom uit van de stroomgroep waar je de lamp gaat bevestigen. Controleer dit daarna met een spanningszoeker.
   2. Bevestig de bevestigingsbeugel door de schroeven in het plafond te draaien
   3. Sluit de elektriciteitsdraden aan. Verbind de blauwe en zwarte draad van de aansluiting in het kroonsteentje met de blauwe en zwarte draad van de hanglamp. Het maakt niet uit welke van de draden waar gaat.
   4. Bevestig de hanglamp aan de bevestigingsbeugel. Dit doe je door hem vast te schroeven aan de zijkanten van de beugel.
   5. Draai alles goed vast.
   6. Doe het lampje erin. 
   7. Zet de stroom weer aan en controleer of het werkt

    

   De glazen hanglampen hebben een E27 fitting

   Alle hanglampen van glas komen exclusief lichtbron. Dat heeft het voordeel dat je zelf kunt kiezen wat voor kleur licht en welke sterkte je precies wilt. Ook kun je kiezen voor dimbare lampen of slimme lampen. Je kunt kiezen uit:

   • Dimbare E27 lampen: bij deze lampen kan je de lichtintensiteit aanpassen met een dimmer (niet meegeleverd).
   • Dim-to-warm E27 lampen: de lichtkleur van deze lampen is 2200K (kaarslicht, 'extra' warm wit) als ze gedimd zijn en 2700K (warm wit) als ze niet gedimd zijn. 
   • 3-staps dimbare E27 lampen: deze lampen hebben 3 lichtintensiteiten en kun je dimmen door meerdere keren op de aan/uitknop te drukken (je hebt dus geen dimmer nodig).
   • Wifi E27 lampen: een slimme lamp die je kunt bedienen met je smartphone voor elke gewenste kleur en intensiteit. Zo maak je van je buitenlamp een slimme buitenlamp.

   Of neem een kijkje bij ons overzicht van alle E27 lampen.