Lichtsnoeren buiten

Een lichtsnoer is ideaal om een gezellige sfeer te creëren in jouw tuin of op jouw terras. De lampjes geven voldoende licht, waardoor ze ideaal zijn voor een late zomeravond of voor een koele winternacht onder de hittelamp. Je kunt kiezen uit verschillende lengtes snoer en een breed aanbod lampjes. Dit betekent dat je altijd de juiste sfeerverlichting kunt kiezen bij jouw situatie.

...Lees meer

Een lichtsnoer is ideaal om een gezellige sfeer te creëren in jouw tuin of op jouw terras. De lampjes geven voldoende licht, waardoor ze ideaal zijn voor een late zomeravond of voor een koele winternacht onder de hittelamp. Je kunt kiezen uit verschillende lengtes snoer en een breed aanbod lampjes. Dit betekent dat je altijd de juiste sfeerverlichting kunt kiezen bij jouw situatie.

...Lees meer
33 ProductenPagina 1 van 2
Prikkabel van 25 meter
Prikkabel van 25 meter
  €95,95
  Prikkabel van 10 meter
  Prikkabel van 10 meter
   €43,95
   Prikkabel van 15 meter
   Prikkabel van 15 meter
    €62,95
    Prikkabel | koppelbaar
    Prikkabel | koppelbaar
     €47,95
     Prikkabel van 20 meter
     Prikkabel van 20 meter
      €79,95
      Prikkabel van 5 meter
      Prikkabel van 5 meter
       €26,95
       Prikkabel van 35 meter
       Prikkabel van 35 meter
        €129,95
        Prikkabel van 50 meter
        Prikkabel van 50 meter
         €200,95

         Ideaal als lichtsnoer voor in de tuin, terras of op het balkon

         De meeste klanten kopen onze snoeren als verlichting voor buiten. De snoeren zijn daar ideaal voor, want ze creëren overal voldoende licht. Een enkele lamp zorgt al voor een goed verlichte plek, maar de rest van jouw tuin is zo nog donker. Een prikkabel lichtsnoer zorgt voor een egale lichtverspreiding in jouw tuin, terras of balkon. Hierdoor kan je 's avonds nog langer buiten genieten.

          

         Waar zijn de snoeren van gemaakt?

         De snoeren zijn gemaakt van hoogwaardig rubber. Elk snoer heeft afmetingen van 2x1,5mm2, waardoor het snoer stevig is en wel een stootje kan hebben. De snoeren kunnen daarom ook goed buiten op worden gehangen, in tegenstelling tot goedkope snoeren die enkel een dun draadje hebben.

         De bedrading is gemaakt van koper, waardoor de kabel flexibeler is en beter geleidt dan andere goedkopere kabels met een aluminium bedrading. Hierdoor kan je het snoer gemakkelijk ophangen en ben je ervan verzekerd dat het lichtsnoer lang mee zal gaan.

          

         Solar lichtsnoer of normaal lichtsnoer?

         Sinds kort hebben we ook solar lichtsnoeren beschikbaar. Voor deze snoeren hoef je dus geen elektriciteitsaansluiting te hebben. Je kunt ze gewoon in de tuin hangen, en het zonnepaneel in de grond steken (of op andere manier bevestigen zodat deze licht vangt. 

          

         Is het lichtsnoer inclusief LED lampen?

         Omdat iedere tuin anders is, kan je op deze pagina kiezen uit lichtsnoeren met en lichtsnoeren zonder LED lampen. Het voordeel van een snoer inclusief lamp is dat je hierbij het snoer zelf niet meer hoeft te monteren. De lampjes zitten al vastgelijmd, waardoor het volledige snoer in één geheel wordt bezorgd. Dit is gemakkelijk als je het snoer direct na ontvangst op wilt hangen, zonder dat je de lampjes er zelf nog in hoeft te draaien. Het snoer is dus direct gereed voor gebruik.

         Dat de lampjes al vastgelijmd zijn betekent ook dat je deze niet kunt vervangen als ze hun levensduur hebben bereikt. Gelukkig is de standaard levensduur 20.000 uur per LED lamp. Als je de lampen elke avond aan zou hebben dan is dat zo'n 1500 uur per jaar. De lampen zouden bij intensief gebruik dus meer dan 10 jaar meegaan. De meeste mensen zullen dus nog langer kunnen genieten van hun lichtsnoer.

         Als je echter meer keuze wilt qua LED lampjes of de lampen dagelijks de hele dag aanheeft, raden wij aan om een afzonderlijk lichtsnoer exclusief lampjes te kopen. Daarna kan je zelf de correcte LED lampjes aanschaffen. Hierbij heb je een grotere keuze dan in onze vastgelijmde lichtsnoeren. Je kunt onder andere kiezen tussen de volgende stijlen:

         • Doorzichtige lampjes of lampjes met een witte kap
         • Dimbare of niet dimbare lampjes
         • Verschillende wattages (0,6 watt tot 3 watt)
         • Verschillende kleurtemperaturen (2000 of 2650 kelvin)
         • Witte of gekleurde LED lampen

         Daarnaast kan je deze lampen ook vervangen als ze hun levensduur hebben bereikt. De kabel blijft immers goed, je hoeft er enkel nieuwe lampjes in te draaien.

         Als je de lampjes en het lichtsnoer afzonderlijk koopt dan draai je deze zelf in elkaar. Dit is geen grote klus; als je een kabel van 50 meter met 100 lampjes hebt gekocht, dan kan dit een kwartiertje duren. Om het indraaien sneller en gemakkelijker te laten verlopen kan je een beetje vaseline in de huls van de fittingen smeren. Hierdoor zal elk lampje een stuk makkelijker in de fitting gedraaid kunnen worden.

          

         Hulp nodig bij kiezen van het juiste formaat lichtsnoer?

         Als je kiest voor de lichtsnoeren met vastgelijmde lampjes dan zal je zien dat de afmetingen wellicht een beetje vreemd zijn. Dit komt omdat deze snoeren worden samengesteld uit snoeren van 10 en 25 meter. Bij het snoer van 10 meter zit 1 meter aansluitingsdraad en bij het snoer van 25 meter is dit 1,5 meter. Aangezien er maar 1 aansluitsnoer nodig is, wordt het overbodige aansluitingsdraad door ons verwijderd. Een snoer van 50 meter bestaat bijvoorbeeld uit 2 snoeren van 25 meter. Hier wordt 1,5 meter afgehaald, en zo komen wij bij een totale lengte van 48,5 meter.

         Hieronder vind je een overzicht van hoe de voorgemaakte lichtsnoeren in elkaar zitten:

         Totale lengte lichtsnoer
         en aantal LED lampen

         Aantal lichtsnoeren van 10 meter
         met 20 LED lampen:

         Aantal lichtsnoeren van 25 meter
         met 50 LED lampen:

         10 meter met 20 LED lampen

         1 stuk

          

         19 meter met 40 LED lampen

         2 stuks

          

         25 meter met 50 LED lampen

          

         1 stuk

         28 meter met 60 LED lampen

         3 stuks

          

         34 meter met 70 LED lampen

         1 stuk

         1 stuk

         37 meter met 80 LED lampen

         4 stuks

          

         43 meter met 90 LED lampen

         2 stuks

         1 stuk

         48,5 meter met 100 LED lampen

          

         2 stuks

         57,5 meter met 120 LED lampen

         1 stuk

         2 stuks

         72 meter met 150 LED lampen

          

         3 stuks

         81 meter met 170 LED lampen

         1 stuk

         3 stuks

         95,5 meter met 200 LED lampen

          

         4 stuks

         Als je kiest voor onze lichtsnoeren zonder lampen, dan kan je kiezen uit allerlei verschillende maten vanaf 5 tot 100 meter. Mocht je een langer snoer willen dan raden wij aan om voor een koppelbare variant te kiezen. Zoals de naam al weggeeft, kam je deze koppelen aan een ander snoer. Het voordeel is dat je maar 1 stopcontact nodig heeft voor een langer snoer. Let wel op dat de maximale lengte die 1 normaal stopcontact aan stroom kan voorzien afhankelijk is van het wattage lamp. Een stopcontact kan ongeveer maximaal 350 meter aan 1 watt lampjes voorzien.

          

         Zijn de lichtsnoeren voor buiten waterbestendig?

         Al onze lichtsnoeren zijn spatwaterdicht. Dat betekent dat ze prima tegen een Nederlands regenbuitje kunnen. Ze kunnen echter niet onder water worden gehouden. 

         Belangrijk om hier te weten is dat onze LED lampjes op zichzelf IP20 gecertificeerd zijn. Als je de lampjes in een lichtsnoer fitting zet en deze normaal aandraait, zal de fitting zich vastklemmen om het lampje. Hierdoor wordt het lampje in een lichtsnoer als geheel waterbestendig (IP44).

          

         Hoe kan ik het lichtsnoer bestellen?

         Goede vraag! Als je overtuigd bent van de kwaliteit van onze snoeren, dan kan het soms nog lastig zijn om te beslissen welke variant je nu precies nodig heeft.

         De belangrijkste zaken om te weten zijn:

         • Hoeveel meter heb je nodig?
         • Hoeveel licht wil je dat het snoer geeft?

         De eerste vraag is vrij gemakkelijk te beantwoorden door een rondje door jouw tuin of op jouw balkon te lopen. Je kunt hierbij een inschatting maken van hoeveel meter je ongeveer nodig heeft. Als je twijfelt tussen 2 afmetingen (bijvoorbeeld 20 of 25 meter voor een afstand van 22 meter), dan raden wij aan om voor de langere afmeting te kiezen. Een langer snoer kan je namelijk een beetje slap laten hangen, waardoor deze een kortere afstand kan overbruggen. Om een te kort snoer langer te maken heb je een extra verlengkabel nodig. Hier zitten echter geen lampjes op en in dit geval begint jouw snoer dus wat verder.

         De tweede vraag is lastiger te beantwoorden. Als je het snoer in jouw tuin wilt ophangen raden wij aan om te gaan voor dimbare lampen met een hoger wattage. Hierbij kan je zelf instellen hoeveel licht de lampjes geven en is het dus altijd precies genoeg. 

         Qua lichtkleur kiezen de meeste mensen voor 2000 Kelvin. Dit is de warm witte kleur die we ook gewend zijn van gloeilampen. Als je liever wat feller wit wilt, of je wilt lampionnen om de lampjes heen hangen, dan kan je kiezen voor 2650 Kelvin.

         Mocht je na aanschaf van de lampen niet tevreden zijn met jouw keuze, dan kan je uiteraard jouw lichtsnoer en/of lampjes retour sturen. Mocht je nog een vraag hebben over de kwaliteit of hulp willen bij het kiezen van het juiste snoer, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via de chat of telefoon. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.