Grondkabels

Wil je elektriciteit aanleggen in jouw tuinhuis of schuur? Bij ons vind je de juiste bekabeling om deze klus uit te voeren. 

...Lees meer

Wil je elektriciteit aanleggen in jouw tuinhuis of schuur? Bij ons vind je de juiste bekabeling om deze klus uit te voeren. 

...Lees meer
Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Waarom grondkabels?

Wanneer je buitenshuis elektriciteit aan wil leggen is het belangrijk om met speciale grondkabels te werken. Aangezien het in Nederland niet is toegestaan om elektriciteitskabels bovengronds te spannen moeten deze kabels worden ingegraven in de grond op een minimale diepte van 50 centimeter. Niet elke kabel kan worden ingegraven en daarom is het belangrijk om te kiezen voor een speciale grondkabel. Een grondkabel bestaat uit elektriciteitsdraden die beschermd worden door een stalen gevlochten mantel. Mocht het snoer toch beschadigd worden, dan wordt eerst de mantel geraakt en daarna pas een spanningvoerende ader. Hierdoor zal de aardlekschakelaar of de maximaal automaat meteen uitschakelen, waardoor de grondkabel spanningsloos wordt.

 

Wat zijn XMVK-as grondkabels?

De grondkabels die wij aanbieden zijn XMVK-as kabels. De XMVK-AS is een grondkabel met een kleine buigstraal en tevens een kleine diameter. Deze kabel is geschikt voor lichte toepassingen met een spanning tot 450/750V en eenvoudige verbindingen, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een aantal stopcontacten in het tuinhuisje of schuurtje. De grondkabel kan aan beide uiteinden, in uw huis en in uw tuinhuis, in de bekende grijze lasdoos met waterdichte wartels worden gemonteerd. Omdat de kabel aders massief zijn, kunnen ze met de standaard lasklemmen afgemonteerd worden.

 

Grondkabels of buitenkabels

Een grondkabel is ideaal voor gebruik ondergronds, maar is natuurlijk ook gewoon te gebruiken boven de grond. Door de stevige afscherming is de kabel niet heel flexibel, de buigradius zal te groot zijn om netjes een hoek om te gaan. Als je elektriciteitsdraden op de muren wilt plaatsen kun je het beste een buitenkabel gebruiken. Deze is wel te verbinden met een grondkabel, zo kun je een deel onder de grond laten lopen.