Landelijke hanglampen

Landelijke hanglampen zijn lampen die je goed passen in veel verschillende interieurstijlen. De lampen zijn vaak gemaakt van een licht soort hout, waardoor het een lichte indruk wekt in de kamer waar je de lamp ophangt. 

...Lees meer

Landelijke hanglampen zijn lampen die je goed passen in veel verschillende interieurstijlen. De lampen zijn vaak gemaakt van een licht soort hout, waardoor het een lichte indruk wekt in de kamer waar je de lamp ophangt. 

...Lees meer
Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

Landelijke hanglampen voor ieder interieur

Omdat landelijke hanglampen zo licht en universeel van model zijn, kun je de lampen goed ophangen in elk interieur. We hebben gekozen voor een klein maar specifiek assortiment hanglampen, in verschillende landelijke stijlen. Neem een kijkje om te zien welke lampen we beschikbaar hebben.

 

Welke landelijke hanglampen zijn populair?

Momenteel zien we dat vooral de simpele en lichte landelijke hanglampen populair zijn. Ze zijn beschikbaar in verschillende groottes, 

Landelijke hanglampen in moderne stijl

Deze landelijke hanglampen zijn gemaakt op de modern minimalistische stijl die je kunt zien in veel moderne interieurs. Deze lampen hebben geen extra aandachtstrekkers, maar hebben een goed doordacht, strak ontwerp.

Landelijke hanglampen van hout

De meeste landelijke hanglampen zijn van hout. Dit zorgt ervoor dat ze een lichte en moderne uitstraling hebben.

Industriële landelijke hanglampen

Als je op zoek bent naar een industrieel ontwerp, dan zijn onze landelijke hanglampen daar ook geschikt voor. Zeker als je al meer licht hout hebt geïncorporeerd in andere onderdelen van je interieur, passen deze lampen er goed bij.

 

Hoe installeer je een hanglamp?

Onze hanglampen zijn aangesloten op het energienet, en deze zul je daarom met een kabel aan het net moeten verbinden. In de meeste gevallen heb je waarschijnlijk al een gat in het plafond waar stroomdraden uit komen. De hanglamp installeer je als volgt:

 1. Schakel de stroom uit van de stroomgroep waar je de lamp gaat bevestigen. Controleer dit daarna met een spanningszoeker.
 2. Bevestig de bevestigingsbeugel door de schroeven in het plafond te draaien
 3. Sluit de elektriciteitsdraden aan. Verbind de blauwe en zwarte draad van de aansluiting in het kroonsteentje met de blauwe en zwarte draad van de hanglamp. Het maakt niet uit welke van de draden waar gaat.
 4. Bevestig de hanglamp aan de bevestigingsbeugel. Dit doe je door hem vast te schroeven aan de zijkanten van de beugel.
 5. Draai alles goed vast.
 6. Doe het lampje erin. 
 7. Zet de stroom weer aan en controleer of het werkt

 

De landelijke hanglampen hebben een E27 fitting

Alle landelijke hanglampen komen zonder lichtbron. Dat heeft als voordeel dat je zelf de kleur licht en lichtsterkte van de LED lamp kunt kiezen. Mocht je een dimbare lamp willen, of een lamp die kan aangesloten worden op wifi, dan kan dat ook. Voor deze lamp heb je een E27 lamp nodig. Je kunt kiezen voor:

 • Dimbare E27 lampen: bij deze lampen kan je de lichtintensiteit aanpassen met een dimmer (niet meegeleverd).
 • Dim-to-warm E27 lampen: de lichtkleur van deze lampen is 2200K (kaarslicht, 'extra' warm wit) als ze gedimd zijn en 2700K (warm wit) als ze niet gedimd zijn. 
 • 3-staps dimbare E27 lampen: deze lampen hebben 3 lichtintensiteiten en kun je dimmen door meerdere keren op de aan/uitknop te drukken (je hebt dus geen dimmer nodig).
 • Wifi E27 lampen: een slimme lamp die je kunt bedienen met je smartphone voor elke gewenste kleur en intensiteit. Zo maak je van je buitenlamp een slimme buitenlamp.

Of neem een kijkje bij ons overzicht van alle E27 lampen.